Ulrica

Varför jag tränar?

Efter en helg på resande fot så hade jag vilohelg… Så jag tog min morgonrunda upp i skogen och ner efter sjön, 6 km blev den idag. Jag kan välja lite olika vägar beror på hur långt jag vill gå/ jogga. Jag varvar alltid med promenad och lätt jogg för att väcka kroppen till liv.

Hemma väl igen så blev det lite ärenden, lunch i form av 2 ägg & smoothie med lite musli.

Styrka hemma i trädgården blev det idag, värmde upp med gummiband hela kroppen.

sedan styrka där jag jobbade 10-9-8- 7 osv ner till 1 rep i två olika block. se passet nedan om du själv vill prova passet.

Ni kanske undrar varför jag tränar styrka så ofta… jo för att bibehålla min muskelmassa som gärna vill sjunka med ålderna, för att känna mig stark i vardagen och kunna göra allt jag vill, och den viktigaste biten är för att inte ha smärta och ont i kroppen.

Hur tänker jag då?

Jo, när jag började att träffa min sjukgymnast så var inte fokus på min onda nacke, för så många får då övningar för att stretcha och jobba med de musklerna runt nacken. Utan jag fick börja att stärka upp min core, som då var otroligt svag efter 4 barn och inte mycket träning.

Därefter fortsatte jobbet med att bygga upp ryggen, hållningen, samtidigt rumpa och ben.

Vår styrka sitter i baksidan och framförallt i rumpan och bålen ryggresaren.  Där lägger jag största fokuset nu också. Hinner jag bara tre styrkepass så blir det dessa bitar jag jobbar med, har jag mer tid så lägger jag det på finliret, med lite armar,bröst, och försiktigt med axelpartiet.

Genom att jag jobbar med basövningarna som involverar hela kroppen så får jag med dessa bitarna ändå. Efter 4 år med fokus styrka så har jag sällan ont i kroppen, och har jag ont så är det när jag varit still, suttit mycket eller inte rört på mig, då stelnar kroppen till.

Så är du intresserad och vill ha hjälp så hör gärna av dig så hjälper jag dig mot dina mål.

Finns några tider kvar i augusti så passa på när jag har sommar priserna.