Ulrica

PT:ns bakgrund

fortsättning....

Vilken utbildning som är relevant är inte reglerat. Det finns inga myndigheter som övervakar detta, eller några generellt gångbara certifieringar. Detta innebär att vem som helst kan kalla sig för “PT” utan att bryta mot några lagar och regler. Så hur kan man veta om en PT kan det han eller hon gör?

För det första så ser alla seriösa gym till att de PT:s de jobbar med har en bra bakgrund och utbildning.  Bra gym kräver att deras PT:s har genomgått någon en bra utbildning. Om PT:n har gjort detta vet man att de har spenderat avsevärt med tid (och pengar!) på att få marknadens bästa utbildning.

För det andra så gör bra gym tester och utför intervjuer med sina PT:s, precis som de flesta arbetsgivare gör innan de anställer någon.

För det tredje, och detta är min subjektiva åsikt: att jobba som PT blir man inte rik av. Som PT är man i branschen för att man är passionerat intresserad av träning, kroppen och människan som helhet.

Tänk på att prata med PT:n innan du engagerar honom eller henne! Fråga om utbildning, egen träning och bakgrund. Bilda dig en uppfattning om personen bakom titeln. Får du förtroende för personen i fråga?